Het project dankt haar naam aan Houthandel W.S. van de Wetering & Co. die zich in 1929 vestigde aan de Westerhaven, ofwel de Houthaven van Schiedam. De boomstammen lagen toentertijd te dobberen in het water om behandeld en verder verwerkt te worden tot planken.

De laatste fase van Houthaven zal aan alle eisen van het heden voldoen, maar in de architectuur zal de bestaande en historische omgeving zeker terugkomen.

STOER SCHIEDAMS WONEN

De omgeving van Houthaven heeft kenmerkende eigenschappen die de plek van de toekomstige woningen bepalen.
De nabijgelegen haven, de dijk en een bestaande bomenrij zijn van invloed op de ligging en de indeling van de woningen, zodat je echt kunt genieten van het stoere karakter van de haven, maar waar je bovenal comfortabel en duurzaam woont in een groene omgeving.

Een deel van de bestaande bomen zal behouden blijven. Sommige oude bomen op de locatie zijn vermoedelijk de restanten van het nabijgelegen Volkspark dat in de jaren ’60 tot aan Houthaven reikte.

Wil je stoer wonen met een weids uitzicht over het water of zicht over de dijk? Of misschien wel allebei? Dat kan in Houthaven.

HET NIEUWE PLAN

De eerder gepresenteerde beoogde ontwikkeling van 65 eengezinswoningen is niet meer mogelijk. Samen met de gemeente Schiedam is AM daarom bezig met de ontwikkeling van een nieuw plan met ca 65 appartementen passend in de groene waterrijke omgeving van Houthaven.

Eerste schets ontwerp mogelijke bebouwing


Voor dit nieuwe plan zijn de benodigde procedures en het ontwikkeltraject ingezet en dit proces zal in ieder geval heel 2024 en een deel van 2025 in beslag nemen. Zodra meer informatie over de voortgang beschikbaar is zullen wij dit via deze website en nieuwsbrief bekend maken.