Het project dankt haar naam aan Houthandel W.S. van de Wetering & Co. die zich in 1929 vestigde aan de Westerhaven, ofwel de Houthaven van Schiedam. De boomstammen lagen toentertijd te dobberen in het water om behandeld en verder verwerkt te worden tot planken.

De nieuw te ontwikkelen woningen in de laatste fase zullen aan alle eisen van het heden voldoen, maar in de architectuur zal de bestaande en historische omgeving zeker terugkomen.

 

STOER SCHIEDAMS WONEN

De omgeving van Houthaven heeft kenmerkende eigenschappen die de plek van de toekomstige woningen bepalen.
De nabijgelegen haven, de dijk en een bestaande bomenrij zijn van invloed op de ligging en de indeling van de woningen, zodat je echt kunt genieten van het stoere karakter van de haven, maar waar je bovenal comfortabel en duurzaam woont in een groene omgeving.

Zo zullen de verblijfsruimtes van een aantal woningen richting het Spuikanaal georiënteerd zijn, zodat je geniet van de rust en stilte binnen je woning. Tevens geniet je dan extra van de bezonning of het uitzicht richting het water van het Spuikanaal.

Ook zal een deel van de bestaande bomen behouden blijven. Sommige oude bomen op de locatie zijn vermoedelijk de restanten van het nabijgelegen Volkspark dat in de jaren ’60 tot aan Houthaven reikte.

Wil je stoer wonen met een weids uitzicht over het water of zicht over de dijk? Of misschien wel allebei? Dat kan in Houthaven.

 

Woningtypen

In Houthaven komen circa 65 duurzame eengezinswoningen in verschillende woningtypen. Op dit moment wordt de procedure ten behoeve van de wijziging van het bestemmingsplan doorlopen door de gemeente Schiedam. Omdat dit een zorgvuldig proces is, met meerdere periodes van ter inzagelegging waaraan wettelijke termijnen zijn verbonden, zal deze procedure nog een groot deel van 2023 in beslag nemen. De afronding van deze procedure verwachten wij in het vierde kwartaal van 2023.

Het plan

Naar verwachting is medio 2023 meer informatie over de definitieve inrichting van het plan en de woningtypen beschikbaar. Ook kunnen wij je dan nader informeren over de oppervlakte van de woningen, aantal kamers en een indicatie van de VON-prijs.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Houthaven? Schrijf je dan nu in! Zodra mogelijk (prognose medio 2023) zullen wij je middels nieuwsbrieven informeren.